Beursblog 2013

Laatste beursdag dinsdag 16 april

Beurs wederom een groot succes

Deze laatste beursdag die traditioneel wat rustiger is, was ook weer drukbezocht. Deze dag is de dag van de balans, van de afrekening. Verhoudingsgewijs waren er veel vakfotografen die deze dag de beurs bezochten.

Uit België waren er minder collega's gekomen, België is een katholiek land. Traditioneel zijn de communies rond de Paasdagen. De Belgische collega's hebben het dan erg druk met het maken van communiefoto's. Dit gaat zelfs tot in de weekeinden door.

Ook het eerste mooie lenteweer was van invloed op het beursbezoek. Desondanks was de beurs weer een groot succes, het exacte aantal bezoekers aan het einde van de beurs bedroeg 6.364. Gezien de bovenstaande factoren een groot succes.

Zowel de bezoekers als de exposanten waren content met deze beurs, er waren toplezingen en er waren veel nieuwe producten te zien. De exposanten waren over het algemeen tevreden met het resultaat, in een moeilijke markt zoals wij die op dit moment kennen. Er bleek toch goed te zijn gehandeld, een lichtpuntje in deze duistere economische tijden waarin de beeldindustrie kampt met een kortzichtig beleid van regeringen, van de banken en van persorganen waar men schijnt te menen 'dat het voor minder ook wel kan'. De massale opkomst van bezoekers getuigt van de veerkracht en de wil van de vakbeoefenaren om het vak keihard omhoog te houden.

Misschien is het er nog te vroeg voor, maar het bovenstaande geeft reden om tóch weer met spanning en hoge verwachtingen naar de 15e editie van Professional Imaging in 2014 uit te kijken...

foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting.  


 

Maandag 15 april

Deze dag stroomde, zodra de toegangsdeuren waren geopend, een grote stroom deelnemers naar binnen. Na de sluiting van deze geslaagde beursdag werd het aantal van 2783 bezoekers geteld.

foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting.  


 

Openingsdag groot succes

12-04-2013    20.30 uur

Ondanks dat deze zondag in de loop van de dag lekker zonnig werd met de hoogste temperatuur gemeten in 2013 was het bezoekersaantal overweldigend hoog. Aan het einde van de dag kon  beursorganisator Peter Duringhof tevreden melden dat er 1739 bezoekers waren geweest. Omdat er een grote drukte werd verwacht was er een limiet gesteld aan het aantal registranten, alle bezoekerpassen waren uitgegeven.

Er heerste een geweldige sfeer, de kwaliteit van de presentaties en lezingen werd door de bezoekers als zeer goed ervaren. Ook van de zijde van de exposanten werden tevreden geluiden vernomen. Voor de maandag, de traditioneel drukste dag, zijn er nog plaatsen vrij, evenals voor de dinsdag.

Voor diegenen die nog niet hebben geregistreerd: er kan uitsluitend nog op de beurs worden geregistreerd, het is van groot belang zo vroeg mogelijk aanwezig te zijn om teleurstelling te voorkomen.

Bijgaande sfeerfoto’s, van de hand van Laurens Frenken van PhotoNmagazine, geven een goede indruk van deze geslaagde eerste beursdag.

foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting.  


 

Expositie Iconische Beelden van H.M. Koningin Beatrix

Op Professional Imaging werd een bijzondere expositie geopend van portretten uit de geschiedenis van haar leven, gemaakt door een aantal erkende hoffotografen.

De fotografen John Thuring, Rob Ris (Studio Max Koot), Robin Utrecht, Jeroen van der Meyde, Werry Crone en Raymond Rutting tekenden voor beelden die bepalend zijn geweest voor het imago van H.H. Koningin Beatrix.

Het is de bedoeling de expositie na afloop van de beurs ten toon te stellen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De expositie aldaar loopt van 22 april tot en met 13 juni 2013. Voor informatie kijk op www.kb.nl.

foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. Loco-burgemeester Nieuwegein foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting. foto: © Klik hieronder op een foto voor een vergroting.