Fotoacademie

Milan Gies

Datum
: 24 februari t/m 11 maart 2018
Locatie
: Ede NL

Milan Gies (1977) werd geboren in Amersfoort. Na een carrière als professioneel springruiter en enkele jaren op Toneelschool de Trap, startte hij in 2005 met de vakopleiding tot fotograaf aan de Fotoacademie in Amsterdam. Hier studeerde hij in 2009 af en daarna volgden verschillende groeps- en solo-exposities, waaronder Fotofestival Naarden. Momenteel is Milan gevestigd in Amsterdam, waar hij werkt als autonoom beeldend kunstenaar, en daarnaast is hij als docent verbonden aan de Fotoacademie.

New Dimensions

Datum
: 22 februari t/m 25 maart 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Ramazan Barlas

By playing with size, material and structure in his photographic works, Ramazan Barlas questions our relationship to the scale of the subject and of ourselves. These abstract geometric shapes seem to not be part of our physical reality.

The images stem from Barlas' own imagination, and he proves that photography is the perfect medium to visualise such ideas.

Black Mirror

Datum
: 21 februari t/m 31 maart 2018
Locatie
: Enschede NL

De expositie van Jenny Boot laat je de reflecties zien van de schaduw. De schaduwkant van het leven, de wereld of van jezelf, maar ook het licht want zonder het donker zouden we nooit de sterren zo mooi verlicht kunnen zien.

Jenny heeft pas op 36 jarige leeftijd, na diverse opleidingen en banen, besloten voor de kunst te gaan. Ze heeft sinds jonge leeftijd geschilderd, maar fotografie bleef altijd trekken.

Poppo & Engel

Datum
: 10 januari t/m 17 februari 2018
Locatie
: Enschede NL

Gea Schenk (Groningen) studeerde eind 2012 af aan de Fotoacademie als documentair en portretfotograaf. De mens staat altijd centraal in haar werk. Haar camera gebruikt ze om nog dichterbij te komen. Op die manier maakt ze beelden die raken door intimiteit en kwetsbaarheid.

Het is het kalme ritme van de dagelijkse handelingen. De tafel die als in een stramme pas de deux voor de duizendste keer wordt gedekt met het boerenbontzeiltje, de yoghurt in hetzelfde bord als de aardappelen; het bekijken van het leven van Poppo en Engel is alsof er een luikje naar een voorbije tijd opengaat.

De sprekers op Professional Imaging 2017

Onbeschaamde ambtenaar Provincie Gelderland vraagt fotograaf

Tenderplace is een groep op Linkedin waar (technisch) personeel wordt aangeboden en gevraagd. Ook de overheid roert zich daar soms. En zo kwam het dat er een soort tender werd uitgeschreven door een kennelijk verwarde ambtenaar van een van onze Oostelijke bestuurslagen. Kennelijk niet gehinderd door marktkennis en betamelijkheid, liet de Provincie Gelderland weten een plaats vrij te hebben voor een fotograaf.

De eisen waren niet al te misselijk, men had een zware jongen voor ogen, die bovendien bij nacht en ontij beschikbaar moest zijn. Oproepbaar bínnen 4 uur, dus alles uit je handen laten vallen: 'Zur Befehl, Herr General.' Één waarschuwing aan de lezer, ingaan op deze vraag om personeel heeft geen enkele zin, de termijn is helaas verstreken. Eigenlijk jammer, PhotoNmagazine.eu had u, echt en ongelogen eerlijk waar, deze klus want het is geen reguliere baan, van harte gegund. En wie wil er nu niet voor de hier geboden wereldhonorering werken?