Fotoacademie

Ruim Leven

Datum
: 1 t/m 26 november 2017
Locatie
: Groningen NL

De provincie Groningen is de laatste jaren onlosmakelijk verbonden met aardbevingsproblematiek. Ondanks die aardbevingen zijn de mensen in het gebied erg honkvast en denken er niet over om zich ergens anders te vestigen.
Wat maakt het wonen hier zo bijzonder?
Met verstilde landschapsfoto’s, sfeervolle portretten van bewoners en enkele ontroerende gedichten toont Bo Scheeringa ons een uniek gebied in al zijn schoonheid.

Element BDGK3M2OPRS3V3

Datum
: 21 oktober t/m 27 november 2017
Locatie
: Groningen NL

Een flonkerende groepstentoonstelling met nieuw werk van studenten die de afgelopen drie jaar zijn afgestudeerd aan de Groninger vestiging van de Fotoacademie, een hooggewaardeerd particulier opleidingsinstituut voor fotografie.

Hun werk beslaat vrijwel het hele spectrum van het medium: autonoom, documentair, geënsceneerd, landschap, portret.

Vivian Keulards

Datum
: 19 oktober t/m 23 november 2017
Locatie
: Den Haag NL

Photographer Vivian Keulards will be showing two different series; 'Flaming Grace', 'Bloody Mary and 'Sloppy Joe'.

An own kind of beauty

Datum
: 13 oktober t/m 4 december 2017
Locatie
: Oostkamp BE

Jenny Boot, 1969

After being a painter just to express her feelings Jenny discovered that in photography the control of making what she had in mind is even stronger. Starting the education at the photoacademy was the best thing to do. After some nominations like fotogram award, Cannes lion and Panl award, Jenny has been selected as one of the 100 best upcoming talents in Holland (NEW).

De sprekers op Professional Imaging 2017

Onbeschaamde ambtenaar Provincie Gelderland vraagt fotograaf

Tenderplace is een groep op Linkedin waar (technisch) personeel wordt aangeboden en gevraagd. Ook de overheid roert zich daar soms. En zo kwam het dat er een soort tender werd uitgeschreven door een kennelijk verwarde ambtenaar van een van onze Oostelijke bestuurslagen. Kennelijk niet gehinderd door marktkennis en betamelijkheid, liet de Provincie Gelderland weten een plaats vrij te hebben voor een fotograaf.

De eisen waren niet al te misselijk, men had een zware jongen voor ogen, die bovendien bij nacht en ontij beschikbaar moest zijn. Oproepbaar bínnen 4 uur, dus alles uit je handen laten vallen: 'Zur Befehl, Herr General.' Één waarschuwing aan de lezer, ingaan op deze vraag om personeel heeft geen enkele zin, de termijn is helaas verstreken. Eigenlijk jammer, PhotoNmagazine.eu had u, echt en ongelogen eerlijk waar, deze klus want het is geen reguliere baan, van harte gegund. En wie wil er nu niet voor de hier geboden wereldhonorering werken?

Poppo & Engel

Datum
: 10 januari t/m 17 februari 2018
Locatie
: Enschede NL

Gea Schenk (Groningen) studeerde eind 2012 af aan de Fotoacademie als documentair en portretfotograaf. De mens staat altijd centraal in haar werk. Haar camera gebruikt ze om nog dichterbij te komen. Op die manier maakt ze beelden die raken door intimiteit en kwetsbaarheid.

Het is het kalme ritme van de dagelijkse handelingen. De tafel die als in een stramme pas de deux voor de duizendste keer wordt gedekt met het boerenbontzeiltje, de yoghurt in hetzelfde bord als de aardappelen; het bekijken van het leven van Poppo en Engel is alsof er een luikje naar een voorbije tijd opengaat.