Fotoacademie

Selfies / Self-Portraits. WTF!

Datum
: 11 februari t/m 18 maart 2017
Locatie
: Amsterdam NL

Hij toont een ruime selectie uit bijna 500 selfies/zelfportretten.

De zelfportretten vertonen een grote diversiteit. Er is één constante: de weergave van de fotograaf door de fotograaf zelf. Het beeld krijgt zijn vorm in een spel van fotografische elementen als licht en schaduw, timing, kleur of monochroom. Dit spel roept de suggestie van een karakterweergave, van een emotie, van een persoonlijkheid op. In de foto’s is de fotograaf zijn eigen acteur.

The Velvet Bird

Datum
: 3 februari t/m 4 mei 2017
Locatie
: Amsterdam NL

The Velvet Bird, an exhibition by young photographer Inta Nahapetjan (1988) is set to open on Thursday 02/02/17. Nahapetjan will display her portraits of ballerina Victoria Ananyan, also known as The Velvet Bird, former soloist with the National Ballet.

She has photographed Anatole Babenko of the National Ballet and prima ballerina Jurgita Dronina, as well as a range of actors such as Tygo Gernandt.

Over leven

Datum
: 18 januari t/m 28 februari 2017
Locatie
: Helmond NL

Mike Harris en Sas Schilten zijn beiden documentair fotograaf. Zij maken daarbij graag gebruik van een beeldtaal die doet denken aan de geënsceneerde fotografe. Die aanpak is erop gericht om binnen een journalistiek-documentair kader toch tot een beeld te komen dat de onechtheid van het theaterdecor in zich draagt. In de hoop bij de kijker verwarring te stichten over het waarheidsgehalte van de foto, en daarmee van alle fotografisch beelden die in de media verschijnen..

De sprekers op Professional Imaging 2017

Inhoudsopgave

Op dit moment zijn de volgende sprekers bekend.

Brent Stirton - Hoofdspreker
Frank Doorhof
João Carlos
Kristina Sherk
Glyn Dewis
NEW DAY studio
Jon Hernandez
Nico Brons
Jan Vermeer
Bart van de Wiele
Brendan de Clercq
Jasper Doest
Tom Krieger


Brent Stirton - Hoofdspreker

 

BRENT STIRTON – INTERNATIONAAL FOTOJOURNALIST & WINNAAR WORLD PRESS PHOTO 2016 CATEGORIE NATURE SERIES, KOMT NAAR PROFESSIONAL IMAGING

Robin de Puy: Fotograaf des Vaderlands 2016

Fotoweek benoemt Robin de Puy (1986) tot vierde Fotograaf des Vaderlands, als opvolger van Ahmet Polat. De Fotograaf des Vaderlands is een jaar lang de ambassadeur van Fotoweek en het gezicht van de Nederlandse professionele fotografie. Rond het thema van Fotoweek 2016 ‘Kijk! Dit ben ik’ maakt de Fotograaf des Vaderlands, speciaal voor Fotoweek, een bijzondere fotoserie die wordt getoond tijdens het tweejaarlijkse internationale fotofestival BredaPhoto dat dit jaar plaatsvindt van 15 september tot 30 oktober.

Onbeschaamde ambtenaar Provincie Gelderland vraagt fotograaf

Tenderplace is een groep op Linkedin waar (technisch) personeel wordt aangeboden en gevraagd. Ook de overheid roert zich daar soms. En zo kwam het dat er een soort tender werd uitgeschreven door een kennelijk verwarde ambtenaar van een van onze Oostelijke bestuurslagen. Kennelijk niet gehinderd door marktkennis en betamelijkheid, liet de Provincie Gelderland weten een plaats vrij te hebben voor een fotograaf.

De eisen waren niet al te misselijk, men had een zware jongen voor ogen, die bovendien bij nacht en ontij beschikbaar moest zijn. Oproepbaar bínnen 4 uur, dus alles uit je handen laten vallen: 'Zur Befehl, Herr General.' Één waarschuwing aan de lezer, ingaan op deze vraag om personeel heeft geen enkele zin, de termijn is helaas verstreken. Eigenlijk jammer, PhotoNmagazine.eu had u, echt en ongelogen eerlijk waar, deze klus want het is geen reguliere baan, van harte gegund. En wie wil er nu niet voor de hier geboden wereldhonorering werken?