Fotoacademie

Rabbit

Datum
: 6 t/m 29 oktober 2017
Locatie
: Groningen NL

David Bowie, het scheppingsverhaal en haar knuffelkonijn zijn inspiratiebronnen voor het werk van Mariëlle Gebben. Als een ontdekkingsreiziger onderzoekt zij een imaginaire werkelijkheid, waarin de speelsheid wordt aangeboord die we als volwassenen vaak kwijt raken.

In deze alternatieve wereld worden lelijke en onnodige dingen weggelaten en lopen fictie en waarheid in elkaar over. Het konijn, haar oude vertrouwde knuffelkonijn, fungeert als godheid van het geheel. Zij staat voor alles wat zacht, mooi, lieflijk en troostrijk is.

Second Stage

Datum
: 7 september t/m 29 oktober 2017
Locatie
: Amsterdam NL

Een carrière als professioneel danser is geen lang leven beschoren. Het instrument van de danser kan op een zeker moment niet meer voldoen aan de hoge fysieke en technische eisen die aan dansers worden gesteld.
Deze tentoonstelling toont fotos van dansers na hun dansloopbaan. Hoewel gestopt met dans, heeft hun instrument nog lang niet afgedaan. Het lijf gebruiken zij anders en toch blijft de danser in hen herkenbaar. Ik heb dansers met verschillende beroepen gefotografeerd.

Itinerario

Datum
: 9 september t/m 7 oktober 2017
Locatie
: Amsterdam NL

In 2017 Emilie Hudig participated in an artist in residency program at the Chinese European Art Center in Xiamen. Inspired by a long tradition of travelogues and journals, Hudig realised an ‘imaginary travel story', an exploration of reality through intuition and creativity.

During her residency in Xiamen, Hudig became especially interested in the more literary genre of the ‘imaginary travel story’ of which Robinson Crusoe by Daniel Defoe is perhaps the most famous.

Back to Paradise

Datum
: 2 september t/m 1 oktober 2017
Locatie
: Rotterdam NL

Open je ogen voor het paradijs van nu. In deze duo-expositie staat bij kunstenares Lia Laimböck en fotograaf Paul Cupido de zoektocht naar het leven centraal.

Japan vormt de inspiratiebron voor het project Mu van Paul Cupido. Hij reisde van Tokyo naar Abashiri. Niet om het land te leren kennen, maar om het Japanse begrip Mu te doorgronden. Mu laat zich niet goed vertalen, maar komt het dichtstbij ‘niet zijn’. Paul zocht naar de aanvaarding van het eindige van het leven, wetende dat het steeds weer opnieuw begint.

Wall House #2

Datum
: 15 juli t/m 29 oktober 2017
Locatie
: Groningen NL

Gea Schenk, Assen (1970) is sociaal en documentair fotograaf. In december 2012 is zij afgestudeerd aan de Fotoacademie. Ze fotografeert mensen en hun eigenaardigheden. Of liever gezegd, het zijn de dagelijkse dingen van de mensen die haar intrigeren. Op zoek naar eigenheid en echtheid van de mens. Door dit te verbeelden wordt het tastbaar en daardoor iets om te koesteren.

De sprekers op Professional Imaging 2017

Onbeschaamde ambtenaar Provincie Gelderland vraagt fotograaf

Tenderplace is een groep op Linkedin waar (technisch) personeel wordt aangeboden en gevraagd. Ook de overheid roert zich daar soms. En zo kwam het dat er een soort tender werd uitgeschreven door een kennelijk verwarde ambtenaar van een van onze Oostelijke bestuurslagen. Kennelijk niet gehinderd door marktkennis en betamelijkheid, liet de Provincie Gelderland weten een plaats vrij te hebben voor een fotograaf.

De eisen waren niet al te misselijk, men had een zware jongen voor ogen, die bovendien bij nacht en ontij beschikbaar moest zijn. Oproepbaar bínnen 4 uur, dus alles uit je handen laten vallen: 'Zur Befehl, Herr General.' Één waarschuwing aan de lezer, ingaan op deze vraag om personeel heeft geen enkele zin, de termijn is helaas verstreken. Eigenlijk jammer, PhotoNmagazine.eu had u, echt en ongelogen eerlijk waar, deze klus want het is geen reguliere baan, van harte gegund. En wie wil er nu niet voor de hier geboden wereldhonorering werken?