Portret

Inhoudsopgave Portret

 

Innova IFA24 210 gr/m2, prachtig fine art mat papier, voor een vriendelijke prijs

Review geschreven door: Jan R. Smit, Fine Art Printing Specialist

Inleiding

De firma Innova, begin deze eeuw gestart en geleid door een management team dat zijn sporen heeft verdiend in de vervaardiging van digitaal printpapier voor vanaf het begin van de inktjet revolutie in de 80-er jaren van de vorige eeuw. Bij hun productontwikkeling laten zij zich vooral leiden door de markt als het gaat om Fine Art papieren. Een van hun papieren in de mat fine art portfolio is IFA24.

Calcutta, Bilzen

Datum
: 10 t/m 29 maart 2017
Locatie
: Bilzen BE

Caroline Tanghe is vooral bekend voor haar studioportretten, die sereniteit en eenvoud uitstralen.
Toen zij een internationaal congres van beroepsfotografen bijwoonde in Calcutta heeft zij er het drukke leven in de stad in kaart gebracht.
Ondergedompeld worden in de chaos en de drukte van Calcutta heeft een diepe en blijvende indruk op haar gemaakt. Naast haar ervaring in de commerciële fotografie, kreeg ze daar de kans om het dagelijkse leven in Calcutta te leren kennen en in foto’s vast te leggen.

Portret

Datum
: 25 februari t/m 9 april 2017
Locatie
: Amsterdam NL

Portretten van kunstenaars over kunstenaars, zichzelf en anderen.

Triple Portrait

Datum
: 24 februari t/m 22 maart 2017
Locatie
: Gent BE

Drie veelbelovende fotografes tonen elk hun eigen interpretatie omtrent het thema portret. Alle drie hebben ze het thema verschillend behandeld, enerzijds zal er documentair werk te zien zijn van Eva Faché, daarnaast gaat Siel Billiet eerder de schilderachtige kant op en ten slotte het werk van Sabine Žic waarin ze bevreemding en confrontatie opzoekt.

Extra fort

Datum
: vr 3 maart 2017 19.30 uur
Locatie
: Brussel BE

De "extra fort"-avonden zijn pittige fotoavonden voor wie van beelden houdt. De fotografen stellen hun werk voor en praten over zichzelf, hun invloeden, hun gekende en minder gekende projecten: de 24u van Le Mans, witte bloedlichaampjes, de reuzen van Ath, kleuren, geuren of pompstations.

Txema Salvans komt uit Barcelona en maakt beelden die verhalen vertellen over mensen. Gemaakt met respect, humor en vreugde.

Photo Club Angleurois

Datum
: 3 t/m 5 maart 2017
Locatie
: Angleur BE

Cette exposition se déroule dans un cadre merveilleux, le Château de Péralta à Angleur. L'Exposition est ouverte à tous. Lors de celle-ci, vous pourrez admirer des photos de paysages, d'architecture, animalières, d'urbex, minimalistes et quelques portraits réalisés en couleur ou en monochrome. Ces photos sont proposées par des amateurs, amoureux de la photographie.

NAFVA

Datum
: 1 maart t/m 30 april 2017
Locatie
: Amsterdam NL

Op deze expositie hangen foto’s van Nederlands oudste fotovereniging. De 129-jarige NAFVA is springlevend dankzij een open instelling en brede visie op elk fotografisch thema, niet op één soort fotografie.

Inspirerend is de kennismaking met allerlei fotografische thema’s: je ziet straatfotografie, portret, natuur & landschap, documentaire, autonoom, verhalende series en veel meer.

De intieme blik

Datum
: 16 februari t/m 28 april 2017
Locatie
: Amsterdam NL

Gon Buurman geldt als één van de belangrijkste vastleggers van de tweede feministische golf. Ze zag honderden mensen door haar lens. Vooral van lesbische vrouwen maakte zij iconische portretten en publiceerde in verschillende (foto)boeken. Een selectie van haar werk is te zien.

Optique80

Datum
: 10 februari t/m 28 april 2017
Locatie
: Omal (WLG) BE

Tous les vendredis à partir du 10 février 2017, 4 photographes du club Photo Optique80 (Waremme) exposent à l'Omalienne. Chaque mois, les auteurs qui exposent changeront, ce qui permettra à l'exposition de vivre perpétuellement. Tous les thèmes seront abordés : portraits, street photographie, photo montages, paysages, etc.. .

King Club Photo Seraing

Datum
: 18 t/m 26 februari 2017
Locatie
: Seraing BE

25 exposants vous proposent 150 photos noir et blanc et couleur, de tous genres (paysages, portraits, photos gestuelles, etc.) dans des formats allant du 30x40 au grand format (1,10m x 1,50 m), imprimées sur papier brillant, mat, baryté ou utilisant la technique de la gomme bichromatée. Paysages de chez nous, mais aussi d'Islande, de Turquie et d'ailleurs. Dans un studio monté sur place des portraitistes chevronnés vous expliqueront leurs techniques.

Head On Photo Awards 2017

Datum
: 1 januari t/m 25 februari 2017
Locatie
: Website AU

Head On Photo Festival is currently calling all photographers to submit their work to the Head On Photo Awards, a competition designed to promote both emerging and established photographers together across four categories: Portrait, Landscape, Mobile and Student. Judging is done anonymously to ensure “each work is selected solely on its merit rather than the celebrity of the photographer” say the Head On Foundation.

Masters Photo Luca School of Arts, Maïté Van Bael

Datum
: 23 t/m 25 februari 2017
Locatie
: Brussel BE

Voor het zevende opeenvolgende jaar laten we de masterstudenten fotografie van Sint-Lukas eigen werk tentoonstellen. In het werk van Maïté Van Bael draait het vooral om haar eigen lichaam. Doordat ze moeilijkheden ondervond bij het dansen, wou ze haar lichaam testen en haar grenzen verleggen. Ze wil een bepaald gevoel of een periode waarin ze vertoeft, overbrengen in foto of film. Ze is van het standpunt dat elk deeltje van het lichaam iets kan vertellen, meer dan dat ze met woorden zou kunnen.

Le silence des choses

Datum
: 11 februari t/m 12 maart 2017
Locatie
: Flémalle BE

Un coup de projecteur appuyé sur l'oeuvre du photographe flamand Karel Fonteyne, actif depuis plus de trente ans dans le domaine de la mode, du portrait, d'une photographie d'auteur à la fois rusée, expérimentale, créative, intrigante, polysémique.

Mooie Mannen

Datum
: 17 februari t/m 10 juni 2017
Locatie
: Barneveld NL

Een interessant portret is het resultaat van een dialoog tussen fotograaf en model. Het portret zegt iets over de intermenselijke relatie die in korte tijd tussen twee mensen is ontstaan. Fotograaf Annelies Barendrecht (1949) heeft deze dialoog vastgelegd in 50 portretten van heren op leeftijd. Samen vormen zij de foto expositie Mooie Mannen. Elk portret is een momentopname waarin zij geprobeerd heeft iemands persoonlijkheid zo zuiver mogelijk vast te leggen.

Moederliefde. Ella & Audrey

Datum
: 26 januari t/m 20 augustus 2017
Locatie
: Oosterbeek NL

Moederliefde. Ella en Audrey is een spraakmakende, kleine tentoonstelling over het ontstaan van de carrière van de jonge Britse Audrey Hepburn en de rol van haar moeder Ella van Heemstra tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vrouwen van Rotterdam

Datum
: 18 februari t/m 1 oktober 2017
Locatie
: Rotterdam NL

De Rotterdamse wederopbouw wordt vaak gepresenteerd als een heldhaftige periode van plannen, mannen, gebouwen en bouwers. Maar wat is de rol van de vrouw geweest in de wederopbouwperiode?
Bij de viering van 75 jaar Wederopbouw vorig jaar leken de meisjes en vrouwen van toen vaak onzichtbaar. Hun verhalen onderbelicht en onbekend. Terwijl juist in deze periode de positie van de vrouw in de maatschappij sterk veranderde.

If I were in Palestine

Datum
: 18 t/m 26 februari 2017
Locatie
: Boom BE

Een pakkende fototentoonstelling die het onrecht in Palestina aanklaagt.

Palestijnen worden onder Israëlische bezetting vaak opgesloten, louter omwille van hun werk als advocaat, journalist, parlementslid, artiest, mensenrechtenactivist, vakbondsleider, jeugdleider, … Na hun arrestatie krijgen zij geen eerlijk proces en weten zij vaak zelfs niet wat de reden is van hun arrestatie. Vandaag zijn méér dan 7000 Palestijnse politieke gevangenen via dit systeem opgesloten in Israëlische gevangenissen.

Gelders Nieuwsfoto 2016

Datum
: 18 februari t/m 2 april 2017
Locatie
: Bredevoort NL

De tentoonstelling is samengesteld uit foto’s die in de media zijn verschenen. Voor deze tentoonstelling zijn fotojournalisten opgeroepen hun meest bijzondere nieuwsfoto van Gelderland uit 2016 in te sturen. Een vakjury heeft uit alle inzendingen een voorselectie gemaakt van 30 foto’s waaruit het publiek een winnaar kan kiezen. De volgende genres zijn vertegenwoordigd: Algemeen nieuws, Sport, Human interest, Kunst, cultuur en entertainment, Natuur en Portret.

Clair-obscur

Datum
: 16 februari t/m 14 mei 2017
Locatie
: Elsene BE

Pierre & Gilles vormen samen al sinds de jaren tachtig een artiestenpaar dat iconische pop art-achtige beelden assembleert met een onbeschaamd kitscherige kleurenpracht, verwijzingen naar mythologie, de bijbel en de kunstgeschiedenis. Talloze beroemdheden lieten zich al door het kunstenaarskoppel portretteren. In deze tentoonstelling, die later nog naar het MUMA in hun geboortestad Le Havre trekt, presenteert het Museum van Elsene zo’n tachtig werken gecreëerd van de jaren zeventig tot nu, afkomstig uit belangrijke internationale collecties en thematisch gegroepeerd.

Mijn Rotterdam

Datum
: 4 februari t/m 31 maart 2017
Locatie
: Rotterdam NL

Voor deze tentoonstelling zijn 12 kunstenaars geselecteerd die Rotterdam vanuit hun ogen laten zien. Laat je verrassen door de verschillende invalshoeken en kunststijlen waarmee Rotterdam is vastgelegd.

Taichi Gondaira en Satoru Watanabe

Datum
: 12 februari t/m 19 maart 2017
Locatie
: Amsterdam NL

Taichi Gondaira en Satoru Watanabe zijn geïnspireerd door oude Japanse tradities en tonen ons de ziel van dit erfgoed. Taichi Gondairi maakte een serie portretten en Satoru Watanabe Japanse landschappen om de bezieling uit te drukken.

Stoer Schouwen-Duiveland

Datum
: 3 februari t/m 30 april 2017
Locatie
: Zierikzee NL

Stoer is een breed begrip en dat blijkt al helemaal uit de diversiteit in de afbeeldingen. Van zadelmaker tot Freestyle surfer en van Harley-Davidson-rijder tot wijkagent; allemaal op hun eigen manier even stoer. De tentoonstelling wordt elke vrijdag aangevuld met een nieuw portret. In de Wereldregio vindt u op diezelfde dag de uitleg waarom juist deze Schouwen-Duivelander een plekje aan de muur verdient.

Selfies / Self-Portraits. WTF!

Datum
: 11 februari t/m 18 maart 2017
Locatie
: Amsterdam NL

Hij toont een ruime selectie uit bijna 500 selfies/zelfportretten.

De zelfportretten vertonen een grote diversiteit. Er is één constante: de weergave van de fotograaf door de fotograaf zelf. Het beeld krijgt zijn vorm in een spel van fotografische elementen als licht en schaduw, timing, kleur of monochroom. Dit spel roept de suggestie van een karakterweergave, van een emotie, van een persoonlijkheid op. In de foto’s is de fotograaf zijn eigen acteur.

Féministes bruxelloises originaires du monde arabe

Datum
: 11 t/m 26 februari 2017
Locatie
: Jette BE

L’exposition photos comprend des portraits contextualisés de 18 femmes féministes bruxelloises issues du monde arabe ils sont accompagnés d'un texte qui reprend leurs parcours et leurs engagements féministes. Le but est de briser les stéréotypes et de montrer l'existence de féministes originaires du monde arabe à Bruxelles ainsi que la diversité de leurs profils, de leurs actions et de leurs opinions. Une exposition ludique qui permet de susciter le débat autour du sujet et éventuellement d'inspirer d'autres femmes issues du monde arabe à s'engager pour l'égalité.

De elite grijpt de macht

Datum
: 4 t/m 25 februari 2017
Locatie
: Amersfoort NL

In de maand februari 2017 zal de maandelijkse expositie in FOTOexpo202 gevuld worden met werk van het bestuur van FOTOexpo202. Na vele jaren werk van uiteenlopende talentvolle fotografen in onze galerie te hebben getoond is het nu tijd voor de bobo's.

Meeting Madagascar, Overpelt

Datum
: 10 februari t/m 8 maart 2017
Locatie
: Overpelt BE

Wim De Schamphelaere begon elf jaar geleden met deze portretreeks in Madagascar. Hij was oorspronkelijk aangetrokken door de overrompelende fauna en flora van het eiland maar het waren de inwoners die zijn die zijn hart stalen.

Wat begon als één reis naar dit gastvrije land eindigde er mee (voorlopig?) dat hij tot wel tien keer dezelfde gemeenschappen bezocht. De Schamphelaere kijkt naar de wereld met open vizier. Hij benadert de mensen met respect en zij kiezen er voor hem toe te laten, hun wereld aan hem te tonen.

Calcutta, Maaseik

Datum
: 10 februari t/m 8 maart 2017
Locatie
: Maaseik BE

Caroline Tanghe is vooral bekend voor haar studioportretten, die sereniteit en eenvoud uitstralen.
Toen zij een internationaal congres van beroepsfotografen bijwoonde in Calcutta heeft zij er het drukke leven in de stad in kaart gebracht.
Ondergedompeld worden in de chaos en de drukte van Calcutta heeft een diepe en blijvende indruk op haar gemaakt. Naast haar ervaring in de commerciële fotografie, kreeg ze daar de kans om het dagelijkse leven in Calcutta te leren kennen en in foto’s vast te leggen.

Een fotografische ode aan traagheid

Datum
: 10 februari t/m 30 april 2017
Locatie
: Amsterdam NL

In een wereld waarin we worden overspoeld door beelden en iedereen al snel honderden snapshots per maand met z’n smartphone maakt, leest het werk van de Vlaamse fotograaf Tom Callemin als een ode aan traagheid. Callemin staat bekend om zijn donkere foto’s waaruit mensen of objecten opdoemen: een jongetje met zijn blik naar beneden gericht, een jonge vrouw die onwennig tegen het licht in kijkt, een bevreemdend gat in de grond. Het zijn intieme tijdloze portretten die tot stand zijn gekomen na maanden van voorbereiding en vragen de bezoeker stil te staan en de blik te vertragen.

Kies de fotograaf

Datum
: 6 februari t/m 15 april 2017
Locatie
: Haarlem NL

Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht, hebben wij 30 fotografen uitgenodigd een aansprekend portret van een (oud)politicus te leveren. Het resultaat is dat er 30 verschillende politici in 30 verschillende stijlen te bewonderen zijn. Iedere bezoeker mag stemmen welk portret het meest ultieme is. Op 15 maart wordt tijdens een geanimeerde verkiezingsavond om 20.45 uur bekend gemaakt welke fotograaf zich de grote winnaar mag noemen.

The Velvet Bird

Datum
: 3 februari t/m 4 mei 2017
Locatie
: Amsterdam NL

The Velvet Bird, an exhibition by young photographer Inta Nahapetjan (1988) is set to open on Thursday 02/02/17. Nahapetjan will display her portraits of ballerina Victoria Ananyan, also known as The Velvet Bird, former soloist with the National Ballet.

She has photographed Anatole Babenko of the National Ballet and prima ballerina Jurgita Dronina, as well as a range of actors such as Tygo Gernandt.